نوشته شده توسط : دکتر علی امیراحمدی

میزان تاثیر نوع جراحی لاغری در کاهش وزن نهایی

امروزه انواع مختلفی از جراحی لاغری وجود دارد. اثرات هرکدام در جهت کاهش وزن، به‌دلیل تفاوت متد انجام شده تاحدودی متفاوت است. به عنوان مثال، اکثر بیمارانی که عمل بای پس معده یا عمل اسلیو معده انجام می‌دهند، می‌توانند بعد از 12 تا 18 ماه انتظار 60% تا 70% کاهش وزن اضافه بدن را داشته باشند، درحالی‌که در مورد عمل حلقه‎گذاری معده معمولا این میزان در حدود 35% تا 40% است. بنابراین اولین فاکتور موثر در تفاوت کاهش وزن بیماران بعد از جراحی لاغری، نوع جراحی است که نهایتا پزشک و بیمار با همفکری یکدیگر در مورد آن تصمیم می‌گیرند. ممکن است شرایط بالینی شما به شکلی باشد که نتوانید جراحی‌های بای پس یا اسلیو معده را با وجو بازدهی بیشتر انجام دهید.

اثرات ژنتیک بر میزان کاهش وزن نهایی

ژن‌های ما مسئول بسیاری از عملکردهای اساسی ارگان‌های بدن هستند. به‌همین‌دلیل نوع فیزیولوژی، میزان سوخت‌و‌ساز و احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف در همه افراد یکسان نیست. شاید شنیده باشید که بعضی از افراد با وجود اینکه غذای زیادی می‌خورند اما هیچ‌وقت چاق نمی‌شوند! در واقع این افراد از نظر اصول پزشکی معجزه نمی‌کنند بلکه فیزیولوژی بدن آن‌ها به شکلی است که سوخت‌و‌ساز بالایی دارند. بنابراین به‌دلیل تفاوت در میزان سوخت‌و‌ساز طبیعی بدن، میزان کاهش وزن بیماران بعد از جراحی لاغری نیز متفاوت است. غده تیروئید ارگان اصلی بدن برای کنترل متایولیسم یا همان سوخت‌و‌ساز است. به‌همین‌دلیل اگر قبل یا بعد از جراحی لاغری کم‌کاری تیروئید خود را درمان نکنید، نباید انتظار یک روند کاهش وزن نرمال مانند سایر افراد را داشته باشید. در مورد خانم‌ها نیز بروز سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) به‌دلیل تغییرات هورمونی، یک مانع بزرگ در جهت کاهش وزن نرمال است. جلسات منظم با پزشک بعد از جراحی لاغری می‌تواند کمک زیادی به شما در کشف اینگونه علل استپ وزنی یا حتی افزایش وزن کند.

 آیا سن و سال نیز بر میزان کاهش وزن نهایی بعد از جراحی لاغری موثر است؟

باید بگوییم بله، زیرا با افزایش سن میزان سوخت‌و‌ساز بدن کاهش می‌یابد و به‌همین‌دلیل برای کاهش وزن باید تلاش بیشتری کرد. شاید به‌همین‌دلیل است که پزشکان توصیه می‌کنند جراحی لاغری را به بعد موکول نکنید و اگر در سنین پایین‌تر انجام شود نتایح بهتری خواهد داشت. از طرفی احتمال بروز عوارض جراحی لاغری در افراد جوان کمتر است.

آیا تفاوتی در میزان کاهش وزن خانم‌ها و آقایان بعد از جراحی لاغری وجود دارد؟

تجربه نشان داده است که خانم‌ها به‌دلیل فیزیولوژی متفاوت بدن خود و وجود هورمون‌های زنانه، بعد از جراحی لاغری کُندتر از آقایان وزن کم می‌کنند و معمولا میزان کاهش وزن نهایی آن‌ها 10% کمتر از آقایان است. بنابراین اگر خانم هستید، باید بیشتر نسبت به رعایت دقیق برنامه تغذیه‌ای و ورزشی خود حساس باشید.

 وزن اولیه قبل از جراحی لاغری، چه تاثیری در میزان کاهش وزن دارد؟

اصولا وزن مناسب هر فرد براساس شاخص توده بدنی (BMI) او تعیین می‌شود. از طرفی اگر دقت کنید میزان کاهش وزن بعد از جراحی لاغری تقریبا معادل نیمی از وزن اضافی بدن است. بنابراین با توجه به این دو نکته و وزن اولیه بیمار، میزان کاهش وزن بعد از جراحی لاغری نیز متفاوت خواهد بود.

تاثیر انگیزه بر میزان کاهش وزن بعد از جراحی لاغری

اگرچه بعد از جراحی لاغری به‌دلیل تغییر سبک زندگی و چالش‌های تغذیه‌ای و ورزشی ممکن است با افسردگی، اضطراب و کم‌خوابی مواجه شوید اما وجود یک انگیزه قوی برای لاغری سریع می‌تواند شما را از این منجلاب خلاص کند. به‌همین‌دلیل، پزشکان توصیه می‌کنند جلسات ویزیت بعد از جراحی را حتما برگزار کنید تا انگیزه لازم برای طی کردن این مسیر یک تا دو ساله را از دست ندهید. درصورتی‌که استرس و کم‌خوابی بر شما غلبه کند، مطمئن باشید که با پدیده مضر استپ وزنی رو‌به‌رو خواهید شد. شما باید بعد از جراحی لاغری روزانه حداقل 30 دقیقه فعالیت‌های ورزشی مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری یا شنا داشته باشید. تا آخر عمر خود مولتی‌ویتامین مصرف کنید و از یک رژیم غذایی متعادل اما طبق برنامه پیروی کنید. بنابراین نبود یک انگیزه قوی مطمئنا مانع از ادامه این مسیر طولانی می‌شود و افراد بدون انگیزه حتی ممکن است به‌جای کاهش وزن با افزایش وزن مواجه شوند.

سخن آخر

اگر از نظر پزشک کاندید مناسبی برای یکی از انواع جراحی لاغری هستید، بهتر است پیش از انجام جراحی با پزشک خود در مورد نکات ذکر شده، وضعیت بالینی و داروهایی که مصرف می‌کنید صحبت کنید تا با آگاهی کامل در این مسیر قدم بگذارید!



:: برچسب‌ها: جراحی لاغری , کاهش وزن , لاغری سریع , دکتر علی امیراحمدی ,
:: بازدید از این مطلب : 30
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 25 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر علی امیراحمدی

علل بروز بیماری‌‎های عروق کرونر

CAD با آسیب یا صدمه به پوشش داخلی عروق کرونر شروع می‌شود. در دوران جوانی پلاک‌ها می توانند در امتداد دیواره رگ‌های خونی جمع شوند و با افزایش سن این تجمع بیشتر و بیشتر می‌شود. با جمع شدن این پلاک‌ها دیواره رگ‌های خونی ملتهب شده و خطر لخته شدن خون و حملات قلبی افزایش می‌یابد.

در اصل پلاک ماده‌ای مومی شکل است که باعث چسبندگی دیواره‌های داخلی رگ‌های خونی می‌شود و از همین طریق برای سلامت بدن مانع تراشی می‌کند. برخی از ترکیبات مانند سلول‌های التهابی، لیپوپروتئین‌ها، کلسیم، کلسترول هنگام عبور از جریان خون به این پلاک‌ها متصل می‌شوند. این فرآیند باعث باریک‌تر شدن‌ دیواره عروق کرونر و کاهش جریان خون ورودی به قلب می‌شود.

در نهایت همین کاهش جریان خون کار دست شما می‌دهد و با علائمی مانند درد قفسه سینه و تنگی نفس روبه‌رو خواهید شد؛ چرا که قلب شما به اندازه‌ای کافی خون غنی از اکسیژن و مواد مغذی دریافت نمی‌کند. در موارد شدیدتر اگر عروق کرونر کاملاً مسدود شده باشند، حمله قلبی دور از انتظار نیست.

علائم بیماری‌های عروق کرونر

بیماری‌های عروق کرونر اغلب خاموش هستند و حتی ممکن است تا زمان حمله قلبی یا عارضه مشهود دیگری متوجه وجود این بیماری نشوید. با این حال نشانه‌های زیر بارزترین علائم بیماری عروق کرونر محسوب می‌شوند:

• آنژین: در اصل آنژین دردی است که در حین فعالیت بدنی و فشار به بدن احساس می‌شود. این حس درد و ناراحتی معمولاً از پشت استخوان سینه شروع می‌شود و ممکن است به بازوها، شانه‌ها، فک و گلو هم سرایت کند.

• حالت تهوع یا احساس سوء هاضمه

• عرق سرد

•سرگیجه و سبکی سر

• تنگی نفس به خصوص هنگام فعالیت

• ضعف

• اختلال در خواب

• گردن درد

راهکارهای درمان بیماری‌های عروق کرونر

روند درمان شما به شدت بیماری و میزان علائمی که دارید، تعیین می‌شود. بنابراین لازم است زیر نظر پزشک متخصص برنامه درمان خود را آغاز کنید. متخصص قلب و عروق با بررسی شرایط شما بهترین راهکار درمانی را پیش رویتان می‌گذارد. این روش‌های درمان معمولاً در سه شاخه تقسیم‌بندی می‌شوند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

تغییر سبک زندگی

پزشک ممکن است توصیه کند که برخی از عادات زندگی را  به طور مادام‌العمر برای سلامت قلب تغییر دهید. این عادت‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

• حفظ وزن متناسب

از دست دادن 3 تا 5 درصد از وزن فعلی‌تان می‌تواند به شما در مدیریت و کنترل برخی از عوارض خطرناک بیماری‌های عروق کرونر مانند کلسترول بالا و دیابت کمک کند. از دست دادن وزن بیشتر حتی میزان فشار خون را هم تنظیم می‌کند.  

• داشتن فعالیت بدنی

تحرک و فعالیت بدنی مستمر می‌تواند به میزان قابل توجهی از اثرات منفی بیماری‌های عروق کرونر مانند کلسترول بالا، فشار خون زیاد، اضافه وزن و چاقی بکاهد. قبل از شروع هر برنامه ورزشی از پزشک خود بپرسید که چه میزان از فعالیت بدنی برای شما مناسب است.

• مصرف غذاهای سالم برای قلب

یک برنامه غذایی سالم برای قلب میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل را در خود می‌گنجاند. علاوه بر این لازم است مصرف چربی‌های اشباع، روغن‌های ترانس، سدیم (نمک)، قند و الکل را زیر نظر پزشک محدود کنید.

• مدیریت استرس

یادگیری نحوه کنترل استرس، داشتن آرامش و کنار آمدن با مشکلات می‌تواند سلامت عاطفی و جسمی شما را بهبود بخشد.

• ترک سیگار

مواد شیمیایی موجود در دود سیگار عملکرد قلب و ساختار رگ‌های خونی را مختل می‌کنند. در واقع سیگار کشیدن احتمال تجمع پلاک را تا حد زیادی بالا می‌برد.

• خواب کافی

برای درمان و پیشگیری از بیماری‌های عروق کرونر لازم است خواب کافی و باکیفیت داشته باشید. مقدار خواب توصیه شده برای بزرگسالان بین 7 تا 9 ساعت در روز است.

تجویز دارو

اگر تغییر سبک زندگی برای درمان بیماری‌های عروق کرونر کافی نباشد، پزشک به سراغ تجویز دارو می‌رود. توجه داشته باشید مصرف دارو حتماً باید زیر نظر پزشک متخصص صورت گیرد. برخی از داروهای مؤثر برای درمان بیماری‌های عروق کرونر عبارتند از:

• مسدودکننده‌های بتا

• مسدودکننده‌های کانال کلسیم

• داروهایی برای تنظیم قند خون مانند ایمپاگلیفلوزین، کاناگلیفلوزین و لیراگلوتید

• متفورمین

• نیتروگلیسیرین

• داروهای کنترل‌کننده کلسترول خون نظیر استاتین‌ها، نیاسین، فیبرات‌ها

• رانولازین

• مهارکننده‌های ACE (آنزیم تبدیل آنژیوتانسین)

جراحی

با پیشرفت بیماری‌های عروق کرونر ممکن است به عمل جراحی نیاز داشته باشید. پزشک با توجه به شرایط شما از یکی از روش‌های زیر برای درمان بیماری استفاده می‌کند:

• آنژیوپلاستی

در این روش یک استنت (لوله فلزی کوچک و مشبک شبیه فنر) به کمک بالون به سمت قلب هدایت می‌شود. با قرار گرفتن بالن و استنت در جای خود، بالن باد شده و استنت به اندازه قطر رگ منبسط شده و آن را باز نگه می‌دارد. سپس بالن تخلیه شده و در حالی که استنت در جای خود قرار گرفته است، از بدن خارج می‌شود. طی چندین هفته مسیر جریان خون در اطراف استنت داخل عروق بهبود یافته و از مسدود شدن مجدد رگ‌های کرونر جلوگیری می‌شود. اسنتت معمولاً از فلز ساخته می‌شود اما در مواردی ساختار آن از ترکیباتی است که به مرور زمان جذب بدن می‌شوند.

• عمل بای پس قلب (CABG)

تصور کنید در جاده تصادفی رخ داده و این حادثه باعث ترافیک شده است. خدمه اورژانس و نیروی انتظامی اتومبیل‌های اطراف محل تصادف را از سر راه پراکنده می‌کنند تا مسیر باز شده و ترافیک رفع شود. عمل بای پس قلب هم مشابه همین موضوع است. در این جراحی پزشک رگ‌های خونی از سایر قسمت‌های بدن مانند پا می‌گیرد تا بتواند مسیرهای مسدود شده عروق کرونر را دور بزند. از این طریق جریان خون به سمت قلب بازگردانده شده و بهبود پیدا می‌کند. متخصصان قلب و عروق معمولاً زمانی عمل بای پس قلب را پیشنهاد می‌دهند که انسداد عروق کرونر شدید باشد.



:: برچسب‌ها: بیماری های قلبی , عروق کرونر , حمله قلبی , دکتر علی امیراحمدی ,
:: بازدید از این مطلب : 27
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 11 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر علی امیراحمدی

میزان افتادگی پوست بعد از جراحی لاغری به چه عواملی بستگی دارد؟

اصولا میزان شلی و افتادگی پوست به مواردی مانند ژنتیک، وزن اولیه، سن، سابقه استعمال سیگار و الکل بستگی دارد. همچنین ممکن است به نوع جراحی لاغری شما نیز بستگی داشته باشد. محققان دریافته‌اند که بیمارانی که عمل بای پس معده یا عمل اسلیو معده انجام می‌دهند، به‌دلیل اینکه کاهش وزن بیشتری نسبت به عمل حلقه‎گذاری معده دارند، با پوست اضافی بیشتری روبه‌رو می‌شوند.

مشکلاتی که ممکن است افتادگی پوست پس از جراحی لاغری برای شما ایجاد کند

جالب است بدانید که وجود پوست اضافی و افتادگی آن، فقط از بابت زیبایی اندام برای شما مشکل به وجود نمی‌آورد بلکه عوارض احتمالی دیگری نیز دارد. این مسئله می‌تواند باعث ایجاد جوش و بثورات شود، به‌خصوص هنگامی‌که لایه‌های شل روی هم قرارگرفته پوست در اثر حمام رفتن یا تعریق بدن مرطوب بمانند. با گذشت زمان ممکن است در اثر سایش لایه‌های افتاده پوست، اپیدرم پوست تحریک شده، آسیب ببیند و حتی دچار عفونت شود. شما بعد از جراحی لاغری کاهش وزن را تجربه خواهید کرد اما با وجود این پوست‌های اضافی ممکن است نتوانید همچنان لباس‌های مورد علاقه خود را بپوشید.

 چگونه می‌توان پس از جراحی لاغری، از افتادگی زیاد پوست پیشگیری کرد؟

باید بدانید که امروزه روش‌های زیادی برای به حداقل رساندن افتادگی پوست بعد از جراحی لاغری وجود دارد. در ادامه به جزئیات هرکدام اشاره خواهیم کرد.

- مصرف یک رژیم غذایی متعادل حاوی ویتامین‌های فراوان

بعد از جراحی لاغری، یک رژیم غذایی متعادل با پروتئین و مواد مغذی فراوان می‌تواند به شما در کاهش وزن، حفظ قدرت و حجم عضلات و بهبود قابلیت ارتجاعی پوست کمک کند. در واقع اگرچه بعد از کاهش وزن، چربی کافی برای حفظ ظاهر و استقامت پوست وجود ندارد اما با تقویت عضلات زیر پوست می‌توانید میزان شلی و افتادگی آن را کاهش دهید. خوردن 60 تا 100 گرم پروتئین در روز می‌تواند به بهینه‌سازی قابلیت ارتجاعی پوست نیز کمک کند. علاوه‌براین، دریافت ویتامین‌های C ، A ، E ، K و ویتامین‌های B کمپلکس و همچنین مواد معدنی کمیاب مانند روی برای سلامت پوست مهم هستند. از مصرف آب زیاد (روزی 6 تا 8 فنجان) برای حفظ سلامت و قدرت ارتجاع پوست غافل نشوید.

- انجام منظم تمرینات ورزشی

عدم فعالیت بدنی باعث تحلیل سریع‌تر توده عضلانی بدون چربی بدن بعد از جراحی لاغری می‌شود. بنابراین با انجام منظم تمرینات ورزشی تحت نظر پزشک می‌توانید عضلات خود را تقویت کرده و مانع از افتادگی زیاد پوست شوید (به‌خصوص تمرینات قدرتی با وزنه سبک).

- مراقبت از پوست

پوست شما مانند قلب، کبد و کلیه، عضوی از بدن شما محسوب می‌شود و نیاز به مراقبت دارد. یکی از مراقبت‌های پوستی لازم بعد از جراحی لاغری استفاده از برس‌های نرم برای افزایش گردش خون و تحریک تولید کلاژن و الاستین بیشتر در سراسر پوست است. بدین‌شکل پوست قابلیت ارتجاعی خود را بهینه می‌کند و احتمال افتادگی آن کاهش می‌یابد.

- انجام جراحی زیبایی

اگرچه توجه به راه حل‌های ذکر شده در کاهش افتادگی پوست بعد از جراحی لاغری بسیار موثر است اما بهتر است کمی واقع‌بینانه به این مسئله نگاه کنید. طبیعتا بعد از 45 تا 60 کیلوگرم کاهش وزن نباید انتظار داشته باشید که هیچ ناحیه‌ای از بدن دچار شلی، افتادگی و ترک‌های پوستی نشود. طبق تجربه، این مسئله برای بعضی از بیماران طبیعی است و مشکلی با آن ندارند اما بعضی دیگر به‌دنبال یک راه حل سریع برای رفع آن هستند. آمار نشان داده است که حدود 65.6٪ افراد بعد از جراحی لاغری، جراحی‌های زیبایی مانند کانتورینگ بدن یا آبدومینوپلاستی را برای از بین بردن پوست اضافی و رفع افتادگی آن انجام داده‌اند. پزشکان توصیه می‌کنند جراحی‌های زیبایی حدود 18 ماه پس از جراحی لاغری انجام شوند تا کاهش وزن و افتادگی پوست به حداکثر میزان خود برسند. اگرچه جراحی‌های زیبایی مانند دیگر انواع جراحی باز جای زخم یا اسکار روی پوست ایجاد می‌کنند، اما یک جراح خوب می‌تواند این جای زخم‌ها را در چین‌وچروک‌های بدن پنهان کند تا خیلی قابل مشاهده نباشند. بنابراین پیش از اقدام برای جراحی، حتما به‌دنبال یک جراح پلاستیک باسابقه و ماهر باشید.

سخن آخر

مطمئنا اگر شما از عوارض چاقی و خطر مرگ ناشی از آن آگاه باشید، هرگز دیگر از بابت عوارض جزئی مانند افتادگی پوست ناشی از لاغری سریع بعد از جراحی لاغری نگران نخواهید بود. درحالی‌که خودتان متوجه شدید که این مشکل به‌راحتی با راه حل‌های ذکر شده قابل رفع است!



:: برچسب‌ها: جراحی لاغری , عمل لاغری , لاغری سریع , دکتر علی امیراحمدی ,
:: بازدید از این مطلب : 31
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 تير 1400 | نظرات ()